Že tečemo naslednji krog ali razvoj turističnega produkta Trail Run

  • 11
   Sep

  Že tečemo naslednji krog ali razvoj turističnega produkta Trail Run

  Tek-Soča-Brv-RebekaKlobučar2014

  In že tečemo naslednji krog, saj bo v naslednjih treh letih dolina Soče postala ena najbolj prepoznavnih Trail Run destinacij v Evropi. Uredili bomo poti ob rekah ter pomembne povezave, kot so cestni podhodi in brvi čez reko, ostalih poti pa imamo več kot dovolj. Oblikovali bomo kreativne tekaške programe, ki jih bomo vodili lokalni vodniki in animatorji, nekaj pa bomo ponudili na spletu. Potencial in priljubljenost te aktivnosti je potrdila tudi udeležba na letošnjem Soča & Tolminka Trail Run v okviru Soča Outdoor festivala ter odzivi udeležencev.

  Velik trend na pohodu, ki odvzema del primata pohodništvu;
  Tek je najbolj naravno gibanje;
  Misli tečejo lepše kot na najbolj podmazanem kolesu;
  Ker na tej poti ne bomo naleteli na pravne ovire tako kot v primeru kolesarjenja;
  Ker je lep in se ga poslužuje že ogromno (lepih) žensk;
  Tek ob lepotici Soči s pritoki je nekaj najbolj osvežujočega in pomirjujočega;
  Smo strastni Trail Run tekači in poznamo vse najlepše skrite kotičke in energetske točke;
  Imamo odmeven dogodek Soča Outdoor Festival ter vrhunski foto material.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Po manj urejenih poteh so »tekli« že naši stari starši. Ne gre samo za vračanje h »koreninam«, ampak k naravi v celoti, z željo po prejemanju vitamina N in dihanju svobode.  Poleg tega se pri teku po poteh ne teče toliko zaradi časa in razdalje – saj se tudi hodi – ampak zavoljo teka samega in premagovanja ovir. V ospredju je Uros_Rojc_SoF_Day_3_017WEBdoživetje poti, iskanje miru in želja postati eno z naravo. Tek doživljamo drugače kot pri klasičnem maratonu, saj se vmes  igramo s serpentinami in blatnimi spusti. Lahko govorimo kar o intervalnem treningu, saj nam tempo določa teren in ne toliko ura. Alpski svet je za to naravnost idealen, dolino Soče pa lepo vključite v svoje avanturistično potovanje.  Deležni boste obilo zabave in dogodivščin, ki vam ostanejo – poleg umazanih copat in opraskanih nog. Dolino s svojimi Potmi miru, Alpe Adria potjo in stezicami ob vijugasti reki že srbijo pete.

  Ker se za priprave na Ljubljanski maraton poslužujem prav omenjenega teka, vse skupaj že rojeva sadove, ne samo tiste na merilcu in tehtnici, ampak kot je videti tudi ustvarjalne, kar je nekaj najlepšega pri teku.

  Foto: Rebeka Klobučar in Uroš Rojc

  Leave a Comment

  Required fields are marked *