Sotočje pozitivne energije

  • 23
   Nov

  Sotočje pozitivne energije

  Zimski obisk Sotočja me je ponovno prepričal, da gre za veliko več kot samo lep kraj. Gre za terapevtski kraj, kjer smo deležni ozelenjevanja svoje duše in lahko zdravimo “Nature Deficit Disorder”, ga vključimo v integrativno terapijo, ker pozitivno vpliva na našo budnost, živost, svežino in nam aktivira čute. Sprejel sem povabilo, da se pred spanjem okopam v naravi, kopel pa je dobro vplivala na telesno, psihično in socialno zdravje. Kot pravijo, zdravnik obravnava, narava zdravi. Vsa sproščena čustva, ki jih prepogosto zatiramo, sem moral nato hitro zapeči v mišice, za to pa je bil potreben kar polmaraton, a prežet z nasmehom. Vse skupaj je torej steklo in ponovno vplivalo na mojo družbeno aktivnost. Na eni strani sem ponovno uredil misli, ki jih na tem mestu delim z vami, na drugi pa vas brez strahu na to kaj porečete, vabim v skupnost Sotočja pozitivne energije. Namenjena je vsem, ki  jim je v življenju pozitivna naravnanost vodilo in jo želimo širiti v svet. Gre za pozitiven “Mindset”, želim pa si, da bi postal  tudi neke vrste “Think Tank”, ki bi s časom pospravil z ovirami na naši poti do uspeha.

  Sotočje ni samo koncentrirana naravna snov, ampak esenca, ki nas opredeljuje. Tminci in Slovenci nasploh prepogosto ne izražamo esenc te energije zato, ker vse dušimo, smo pametni, največji sodniki na svetu, zaprti, zato pa oropani uspeha. Ko se bomo prepustili pozitivnim izkustvom na Sotočju, bomo največji magnet in želi uspeh za uspehom.

  https://www.facebook.com/pages/Soto%C4%8Dje-pozitivne-energije/722721931142819

  t (25 of 29) [Resolucija namizja]

  Na vsakem koraku iščemo sovražnike, nisem pa prepričan, da v njih iščemo tudi učitelje. Sam nočem biti nikomur sovražnik, prav tako si jih ne iščem. Hočem pa biti učitelj, prav tako si jih neprestano iščem zase. Čeprav Osho pravi, da se ti bo pravi učitelj namreč vselej zdel sovražnik in to je kriterij. Lažen učitelj ti bo vselej pomagal sanjati; nikoli ne bo motil tvojih sanj. Nasprotno, dajal ti bo tolažbo, pomirjevala. Njegovo učenje bo čisto prava, čudovita uspavanka. Toda pravi učitelj je nevaren. S svojimi ravnanji želim tudi sam prispevati svoj delež, da bi se prebudili iz prijetnega sna. Na Sotočju se torej dogaja tudi pozimi, sicer je očem bolj skrito pa vendar. Takrat ga obiščemo z učitelji in sami, da razmislimo o naših dejanjih, se vedno znova zaljubimo vanj, ljudi in ideje.

  Sotočju sem že prišepnil, da bo otvoritev festivalne sezone ponovno zelo športna. Soča Outdoor Festival bo na Sotočju 4.—5. julija 2015 ponudil najboljšo tolminsko vsebino iz let 2013 in 2014 ter seveda noro elektronsko zabavo na plaži. Dvomljivcem bomo ponovno demonstrirali, česa vsega smo s posluževanjem esence energije Sotočja sposobni narediti na področju povezovanja ter poseganja po zvezdah. S kolesarskim maratonom si želimo v italijansko ligo, pri enduru se bomo dokazali, da smo skupaj z svežimi močmi na italijanski strani v roku nekaj let sposobni poseči tudi po svetovni seriji, kot noviteta bi lahko bil svetovni pokal v ciklokrosu, pripeljati pa si želimo tudi etapo Gira d’Italija.

  Zemljevid_tiskani_interaktivni

  V regiji so postavljeni temelji za močno kolesarsko destinacijo, saj smo na regionalnem nivoju bogatejši za tiskani in interaktivni zemljevid kolesarskih poti, ki potrjuje ambicije produktnega povezovanja v širšem prostoru Alpe Adria. Na kolesarskem področju se je začelo združevati s ciljem oblikovanja regionalnega kolesarskega produkta in močne blagovne znamke. Uspešna kolesarska destinacija mora razmišljati in se organizirati produktno, zato nadaljujemo z delom na projektih, ki bodo povezali širšo regijo v enovito kolesarsko zgodbo. V Tolminu pa imamo za naslednjo sezono v rokavu novo gorsko kolesarsko poslastico. Že večkrat sem poudaril, da nismo samo kolesarji, ampak je kolo le naše orodje za kanaliziranje pozitivne energije in doseganje družbenih sprememb oz. da ohranjamo družbo zdravo. V letu 2015 si želimo izpeljati že nastavljeno tekaško zgodbo, ki ji daleč naokoli ne bo para in ne bo vezana samo na festival. Dolina Soče bo postala Trail Run destinacija, s tem pa bomo pozornost od kolesarjenja preusmerili k teku h koreninam – “Back to the froots”.

  Tek-Soča-Brv-RebekaKlobučar2014

  Ob bok zelenemu, športnemu turizmu želimo še naprej razvijati festivalni turizem, kar pa ni vedno enostavno. Sotočje je poleti po obisku postalo destinacija zase, vsi vpleteni v to zgodbo pa si moramo navkljub že opravljeni osnovno(šolski) izobrazbi le poiskati še kakšnega učitelja in ne sovražnika več. Vsi skupaj se moramo še bolj posluževati esence pozitivne energije, tudi zimske, ker je slika takrat veliko bolj jasna. Sam pa si bom festivalno dogajanje 2015 za spremembo ogledal malce bolj z distance, ptičje perspektive, da dobim tisto veliko sliko, ki nam vsem včasih manjka. Končno bom namreč poletel v tandemu z jadralnim padalom in mogoče z ostalimi padalci ter zmajarji ulovil dober zračni steber, popestril dogajanje v zraku in pokazal, da so padalci eden od stebrov našega turizma, mi pa nismo več nikakršni padalci v turizmu.

  Foto: Dušan Gerlica, Rebeka Klobučar

  Leave a Comment

  Required fields are marked *